Innovatiedag 2024

Donderdag 29 februari 2024 was het dan eindelijk zover! De Innovatiedag van Bartiméus, Visio en Dedicon bij DUS in Utrecht. Tijdens de opening sprak Marcel Janssen: “Er zijn sinds Frater Aurelius al heel veel mooie innovaties tot stand gebracht, maar we hebben nog een hele weg te gaan voor onze doelgroep!” 


Het programma van de innovatiedag was zo opgezet om weer die weg op te gaan en dan vooral met Visio, Bartiméus én Dedicon samen. Actief, aan de slag en met elkaar in gesprek. Dit leidde tot ontzettend veel mooie ontmoetingen en waardevolle inzichten.


Tijdens het ochtendprogramma stond NOLAI centraal waar gestructureerd werd toegewerkt naar een concreet idee voor onderwijs, Cluster 1 & AI. Wat dacht je van de uitkomsten PersonalAIsed? Je adaptieve broer DiPak? Of Me, myself en AI? AI is niet meer weg te denken uit het onderwijs, deze aftrap vormt de start voor (hopelijk) mooie projecten!


Na een ronde pitches vanuit de organisaties stond na de lunch een bomvol middagprogramma op de planning. Een innovatiemarkt met ruim 30 innovaties, een debat, een gespreksronde en De Kennismakerij. Lees snel verder in dit magazine voor de uitkomsten!


Tijdens de afsluiting regende het positieve reacties: "Oh, ik vind dit écht heel erg leuk!", "Ik hoor veel nieuwe ideeën en dat brengt weer nieuwe ideeën" en "Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen". Precies daarom hebben we deze innovatiedag georganiseerd: leren van elkaar, kennismaken én kennis maken.