HOI!

Mijn naam is Pim. Toen ik naar de brugklas ging, bleek al snel dat ik dyslexie had. Eerst was dat wel even schrikken, maar al snel kwam ik erachter dat het wel fijn was dat we wisten waarom het lezen zo lastig ging. Want als blijkt dat je dyslexie hebt, dan zijn er genoeg oplossingen die je eigenlijk heel goed kunnen helpen. Ik heb daar altijd dankbaar gebruik van gemaakt.

  

Zelf heb ik veel baat gehad bij het gebruik van dyslexiebestanden en gesproken boeken. Dat zijn dezelfde boeken als mijn klasgenoten ook hebben, maar ik kan ze lezen en luisteren tegelijk. Daardoor kan ik me beter concentreren op de inhoud en kan ik op mijn eigen niveau studeren. Inmiddels zit ik in 5 Havo en binnenkort ga ik examen doen. Ik sta er redelijk goed voor, dus ik denk dat ik mijn diploma wel ga halen.  


Ik weet dat er veel meer leerlingen zijn die ook dyslexie hebben. Toen ik hoorde dat Dedicon dit magazine wilde maken, heb ik ze gevraagd of ik mee mocht helpen. Zij hebben mij ook altijd prima geholpen dus ik wilde graag iets terugdoen. In dit magazine kunnen anderen aangenaam kennis maken met de geweldige oplossingen die mij ook zo goed hebben geholpen. Leer je Sara en Bas ook meteen kennen!


Veel leesplezier (haha), 

Pim 

In dit magazine:

De zoektocht van een moeder: Is er sprake van dyslexie? (p.4)

Evy en haar moeder zitten aan de keukentafel

Klaar voor de brugklas?

Een gesprek tussen een dyslexiecoach en een moeder. (p.5)

Opgestoken handen

Bas laat zijn schoolboeken voorlezen, zo is hij sneller klaar met zijn huiswerk. (p.7)

Twee voeten op een skateboard

Tips om goed voorbereid op examen te gaan. Begin op tijd met oefenexamens! (p.9)

Tieners rennen naar de zee

1001-en-1 vragen over? Check kennisplatform Goedekennis.nl! (p.11)

Weergave van animatievideo